Tarieven PCR coronatest met COVID reisdocument
☝Hier & Boek Vandaag je pcr-test!☝

Hoe makkelijk het is om je te laten testen op Corona in Reeuwijk

Hoe makkelijk het is om je te laten testen op Corona in Reeuwijk

Corona, je kunt er het afgelopen jaar niet meer omheen. Overal waar je kijkt zie je dingen die er mee te maken hebben, bijvoorbeeld mensen die anderhalve meter afstand houden of mensen met een mondkapje. Het virus heeft ons dagelijkse leven compleet beïnvloed. Iedereen probeert het beste te maken, maar eigenlijk wil men weer terug naar ‘oude’ normaal. Helaas zal dit nog wel even gaan duren. Maar daar kun je zelf een steentje aan bijdragen, door rekening te houden met de maatregelen en door je te laten testen. Testen is van groot belang om het virus in te dammen, maar het is natuurlijk ook fijn voor jezelf om te weten dat jij geen corona hebt of dat je zeker weet dat je geen anderen hebt weten te besmetten. En omdat dit zo belangrijk is, kun je je tegenwoordig ook laten testen in Reeuwijk, vanuit Coronatest- Gouda. Zij hebben een compleet aanbod van testen, wat in deze tekst verder toegelicht zal worden.

Testen aan de hand van de ‘gouden standaard’

De test die het meeste gebruikt wordt en die als meest betrouwbare test wordt gezien is de PCR test. Deze test wordt dan ook bij deze teststraat aangeboden. De PCR test is de test waarbij er met een wattenstaafje neus- en keel slijm wordt afgenomen. Dit wordt naar het laboratorium gebracht waar ze je slijm zullen testen op het gen van het corona virus. Dit kunnen ze achterhalen doordat dit gen tijdens het testen verdubbeld en vermenigvuldigd wordt, hierdoor is duidelijk te zien of dit deel aanwezig is in jouw slijm en kun je zo een negatieve of positieve test terug krijgen. Deze test is erg gevoelig, wat betekent dat hij bij het kleinste deeltje corona al een positief resultaat geeft, waardoor de test dus erg nauwkeurig is. Perfect dus om veel mensen relatief snel en nauwkeurig te kunnen testen.

De snellere manier van testen

Naast dat je dus een corona test kan doen door middel van de PCR test, is het tegenwoordig ook mogelijk om je vele malen sneller te laten testen, namelijk door de sneltest. Er zijn verschillende soorten sneltesten die bijna gelijk staan aan de PCR test. De sneltesten kunnen iets minder betrouwbaar zijn doordat ze dus snel uitgevoerd worden of omdat ze nog niet zo ver ontwikkelt zijn als de eerder genoemde test. Zo heb je de LAMP methode, deze test werkt in principe bijna hetzelfde als de PCR test. Maar het testen in een laboratorium gaat op een andere manier, waardoor men dus sneller jouw uitslag heeft. Het principe van het vermenigvuldigen van deeltjes in het coronavirus blijft verder hetzelfde.

Daarnaast kun je ook een Antigeen test laten afnemen. Bij deze test blijf je last hebben van het wattenstaafje, wat ver in je neus moet, maar je komt op een hele andere manier tot het resultaat. Dit gebeurd namelijk doordat je het staafje in een vloeistof stopt om vervolgens druppeltjes daarvan op een teststrookje te laten vallen, waardoor je er dus snel achter komt of je wel of geen corona hebt. Deze test zal ook in de apotheek of drogisterij komen liggen als er zelftesten op de markt zijn gekomen. Ook deze test werkt dus soepel en heeft zo zijn eigen voordelen. Een andere test die het ondergaan van een corona test een stuk makkelijker en laagdrempeliger maakt is de ademtest. Deze test onderzoekt of jouw lichaam bezig is om een virus of ziekte te bestrijden. Dit doen de test door aan je adem te ruiken. Er komen namelijk bepaalde stoffen vrij als je lichaam bezig is met zo’n proces. Er komen dus geen wattenstaafjes aan te pas en je weet binnen no time of je ergens last van hebt.

Een sneltest in Reeuwijk kan dus op verschillende manieren gaan en houdt er dus rekening mee dat je met één van deze testen in aanmerking kan komen, maar het kan ook zo zijn dat op deze locatie een bepaalde test niet te vinden is. Wil je bijvoorbeeld graag de ademtest, vraag het dan altijd eerst even na.

Tarieven PCR-Test met COVID reiscertificaat
☝Klik hierboven - Bestel Vandaag je coronatest!☝
De snellere manier van testen

Je laten testen om op reis te kunnen

Reizen in de corona tijd wordt ten strengste afgeraden, maar het kan natuurlijk zo zijn dat je toch echt moet of dat je héél graag wil. Ook dan kun je bij Coronatest- Gouda terecht om aan een speciaal reisdocument te komen. Zo’n document heb je nodig om bijvoorbeeld een andere land binnen te komen of als je vanuit een risicogebied Nederland weer in wil. Om aan dit reisdocument te komen moet je aan kunnen tonen dat je de laatste 24 uur niet positief getest bent op corona. Dit is van belang om verdere verspreiding tussen landen te voorkomen en om dus iedereens veiligheid te kunnen garanderen. Het is dus van belang dat de uitslag van je test dus niet langer dan 24 uur geleden is. Daarom zou je er voor kunnen kiezen om een sneltest te laten afnemen. Dan heb je eigenlijk onmiddellijk de uitslag en kun je vrij snel boarden. Maar ook de PCR test zorgt ervoor dat je een vliegtuig in mag stappen, alleen heb je dus kans dat je dan de uitslag te laat hebt, omdat je deze binnen 24 tot 48 uur ontvangt. Daarnaast is het van belang dat je rekening houdt met de volgende punten op of over je reisdocument;
● Je zorgt ervoor dat de persoonsgegevens kloppen met die op je paspoort.
● Er moet dus staan dat de test negatief was.
● Er moet een handtekening en logo opstaan van een arts of instituut.
● Ga je overstappen en je verlaat het vliegveld niet, dan hoef je geen nieuwe test te laten zien, anders wel.
● De test mag maar 24 uur oud zijn
Een reisdocument kan dus erg handig zijn en zorgt ervoor dat je veilig op de plek van bestemming aankomt. Waarschijnlijk wordt je in dit land of als je terug komt in Nederland gevraagd om alsnog 10 dagen in quarantaine te gaan. Dit is puur voor de zekerheid en voor het geval dat er iemand in het vliegtuig of op de boot heeft gezeten die toch corona bleek te hebben. Er wordt dan het zekere voor het onzekere genomen.

Praktische zaken omtrent het testen bij Coronatest-Gouda

Je weet nu dat je op deze site een afspraak kan gaan maken om je te laten testen op corona. Dit gebeurd makkelijk en eenvoudig en je krijgt de resultaten via mail of sms naar je toegestuurd. Je kan dus kiezen uit de standaard PCR test. Deze wordt geleverd met het eventueel gewenste reisdocument. Nu vraag je je natuurlijk af of je de uitslag dan wel op tijd hebt? Bij Coronatest- Gouda kun je er vanuit gaan dat je je uitslag (ook van de PCR test) binnen 24 uur binnen hebt. Ruim op tijd dus, mocht je een vliegtuig moeten halen. Deze de kosten voor deze test zijn vanaf 139 euro. Daarnaast kun je dus ook kiezen voor de sneltest. De naam zegt het al, maar deze uitslag krijg je dan dus nog sneller dan de 24 uur die staat voor de andere test. De kosten voor de sneltest in Reeuwijk liggen rond de 69 euro. Je kunt hier dan ook terecht als je met spoed de uitslag of een reis certificaat moet hebben. Er zijn steeds meer locaties waar je je kan laten testen en maak daar dan ook gebruik van. Dit om wachtrijen te voorkomen, voor jouw eigen gezondheid en om anderen te beschermen.